Saturday, December 12, 2009

PRINTER CANON iP1980 ABSORBER FULL

The methods how to "ABSORBER FULL" PRINTER CANON iP1980


Sometimes when the printer is reset but the printer still blingking too. That caused absorber is full, so even though the printer is reset still blingking. The solution I have printer and dismantle the cleaning of the absorber thus more ready to use. Printer All brand ink jet printer provides a special bath containing the ink-absorbing foam. Located at the base of the printer canon.

Following washing steps absorber foam printer canon Pixma IP 1980:
1. Open the printer casing carefully,
a. First you open the casing using a small screwdriver and the right side of the left side of the printer,
b. then proceed to open the upper casing body printer, you first open the front bolts and then just opened the back. See this picture:
C. Well this is rather complicated, you stay open one by one bebrapa bolts attached to the body and hook the printer. Kalo afraid you forgot to pair a special mark (arrow) on certain parts. Remember the clamps really is important when you reinstall the printer casing.
2. Lift the lid and remove the foam absorber absorber of the bath container.
3. Enter cork absorber in the tub / plastic bucket containing water. Preferably warm water. To avoid that your hands are not too dirty to use plastic gloves. Wash and squeeze the cork to ensure a clean cork from the ink.
4. Cork drying absorbers that have been washed in the sun to dry, if you feel anxious to put the printer, why do not yet dry cork put back in place. Make sure the drain hose is correctly pointing to the foam absorber.
5. Before you reinstall the printer casing, it's good you remove the exhaust hose from the printer and you provide a special place for the disposal of these inks. Now the printer in a fresh condition to absorb more ink. Ink absorber risk to other parts of the printer can be avoided and more printers are ready to print.
If still blinking reset the printer.



10 comments:

  1. (1) Turn off the printer.
    (2) Press and hold the RESUME button, then press and hold the POWER button.
    (3) Release the RESUME button, Next press and release the RESUME button two(2) more times in
    succession. Note: you are still holding the POWER button). The printer’s carriage will “reset”
    or move momentarily. If the above was properly performed the printer will enter the
    “Service Mode”.
    (4) Press the RESUME button 4 times, this will select the clear waste ink counter function. The lamp
    will alternate (change) color with each key press.
    1. Service/Factory test printout, including ink sensor check.
    2. EEPROM - Info printout.
    3. EEPROM - Initialization.
    4. Reset the Waste ink counter.
    5. Printer model setting. (More selections beyond this point - However it is best leave them unaltered - You have been warned!)
    After selecting the desired mode (eg 4), press the POWER button to “set” the change, and return to the top of the function selection menu. Press the POWER button again to restart the printer.

    ReplyDelete
  2. Canon i560 service error 5c00

    Waste Ink Counter Reset.

    (1) Turn off the printer.

    (2) Press and hold the RESUME button, then press and hold the POWER button.

    (3) Release the RESUME button, Next press and release the RESUME button two(2) more times in succession. Note: you are still holding the POWER button). The printer's carriage will “reset" or move momentarily.

    If the above was properly performed the printer will enter the "Service Mode".

    (4) Press the RESUME button 4 times, this will select the clear waste ink counter function. The lamp will alternate (change) color with each key press. Next press the POWER button to "set" the change, and return to the top of the function selection menu. Press the POWER button again to restart the printer.

    ReplyDelete
  3. Ok here is the procedure to reset the inm dupm counter but how can reset the ink????

    1. With the printer plugged in and powered off, press and hold the Resume/Cancel button, then press and hold the Power button. (DO NOT release the buttons. The LED light should be green to indicate that a function is selectable.).
    2. While holding the Power button, release the Resume/Cancel button. (DO NOT release the Power button.).
    3. While holding the Power button, press the Resume/Cancel button 2 times, and then release both the Power and Resume/Cancel buttons. (Each time the Resume/Cancel button is pressed, the LED lights alternately in orange and green, starting with orange.).
    4. When the LED light is green, press the Resume/Cancel button 4 times. (Each time the Resume/Cancel button is pressed, the LED lights alternately in orange and green, starting with orange.).
    5. Press the Power button. The LED lights in green, and the reset is performed. (When the operation completes, the printer returns to the menu selection mode automatically.).
    6. Press the power button to exit service mode.

    ReplyDelete
  4. CANON RESETTER PRINTER HP EPSON SERVICE MANUAL


    Pada Printer Canon Inkjet Type i250, i255, i320, i350, i355, PIXMA ip1000, ip1500 dan sekelasnya, Jumlah pencetakannya akan selalu diakumulasikan hingga batas tertentu. Dan bila sudah mencapai batas yang ditetapkan, maka akan Overload dengan ditandai lampu LED menyala secara bergantian atau disebut dengan BLINKING.

    Jika hal ini terjadi, maka Mau tidak mau printer harus dibawa ke service center Canon. Hal ini tidak masalah jika rumah kita Dekat atau satu kota. Lalu bagaimana jika Rumah Kita Di Luar Kota atau bahkan di Luar Pulau?????

    Solusinya anda HARUS MEMILIKI SENDIRI software CANON RESETTER

    Kabar Baik Untuk ANDA

    Kini, anda tidak perlu bingung lagi kemana harus mencari program tersebut. karena semua petunjuk lengkap dan program untuk memperbaiki Printer Canon Anda sudah kami siapkan dan bisa anda Dapatkan SAAT INI JUGA.

    Tool ini berfungsi untuk melakukan perbaikan printer-printer berikut:

    Canon i250,i255,i320,i350,i355,pixma ip1000/1500, 1200/1700
    Canon GENERIC "S" SERIES
    Canon i850, i950, S600
    Canon S450 Printer
    Canon BJC-2000 BJC-2100 Series
    Canon BJC-210 BJC-240 BJC-250 BJC-255 BJC-265
    Canon BJC-4100 BJC-4200 BJC-4300 BJC-4400 BJC-4550 BJC-4650
    Canon BJC-5000
    Canon BJC-3000 BJC-6000 BJC-6100 BJC-6200 S400 S450 F300 F600 F620
    Canon BJC-7000 BJC-7100 BJC-8000 BJ-F800 i6500
    Canon BJC-600 BJC-600e BJC-610 BJC-620
    Canon BJC-50 BJC-55 BJC-80 BJC-85 M40 M70
    Canon BJ-30 BJC-35v BJC-70 F14 Error Reset
    Canon BJ F900, F890, F700, F500, S900, S820, S750 and S520
    Canon S9000, S300, S400, i550, i560, i850, i860, i865, i9100, i9950, PIXMA iP3000 above
    Canon S900, S820, S750, S520
    Canon S9000
    Canon MPC190

    Berikut ini keluhan-keluhan yang bisa diatasi dengan Canon Repair Utility :

    Saya sudah memakai sampai 8 printer, baru beli belum ada 6 bulan sudah error, sama errornya (waste ink full). Bagaimana cara mengatasinya?


    Saya pakai ip 1000 malah belum 1 bulan udah error (blinking). Bagaimana mengatasinya?


    Saya Punya Printer S200 SPX Mati Total, Tapi Head Catridnya masih bagus. Bagaimana Cara mengatasinya???


    Dan banyak permasalahan lainnya yang SANGAT SERING terjadi pada Printer Canon



    Inilah solusi yang sudah dibuktikan banyak orang. Gunakan CANON RESETTER. Produk ini merupakan kompilasi beberapa tool resetter yang dilengkapi dengan petunjuk penggunaan step by step yang mudah diikuti. Di dalamnya juga dapat Anda temukan trik service Canon BJC 1000 sampai S200SPX yang mati total tanpa harus menggunakan timah dan solder.

    File Canon Resetter ini kami bagikan benar-benar 100% Gratis, Namun kami mohon bantuannya untuk mengisikan komentar anda di buku tamu kami

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kendala saya pada Print IP 1980 sudah saya pakai ngeprint Kurang lebih dari 5800 kertas yg berhasil dicetak belakangan ini saya telah mengalamilagi kemacetan print dan tidak bisa cetak dengan normal, info yang saya terima dari layar Ada gambar prit yg begroundnya warna merah, trus lampu indikator blink hijau, orage kedap kedip,dan saya lakukan reset manual secara terus menerus setelah cetak tiap lembar pasti minta reset lagi, nah kejadian itu saya lakukan berulang ulang sampe saya sebel. di kemudian hari ada salah seorang ngasi info klw kasus kaya gitu kataya minta reset pake resetter ip TOOL tipe print itu, jadi saya brousing dapat dan saya lakukan sampe bisa dan normal seperti biasanya. setelah sebulan kemudian kambuh lagi penyakitnya smpe skrang, engga bisa lagi ngemprin, ini semua kasus yg terjadi dan tolong gimana caranya perbaiki klw dah kaya gitu.

      Delete
  5. Having problem with Canon IP1300, IP1700, IP1200, IP1880, IP1980. Sign that looked to be only led blinking. Following some solutions problem of printer that marked with led blinking.

    3x Orange 1x green

    Problem : any problem with printer mechanics

    Solution: If you don’t have knowledge about printer mechanic, will better if bring the printer to Canon service center.
    4x orange 1x green

    Problem printer absorber full

    Solution: Reset the printer using generaltools or software resetter. If not work using reset manual. Each printers having different set of manual reset

    5x orange 1x green

    Problem: Black or Color cartridge trouble.

    Note: problem is usually caused many matters, for example chips error, conector is dirty, etc.

    7x orange 1x green

    Problem: Black or Color cartridge trouble.

    Note: problem is usually caused many matters, for example chips error, conector is dirty, etc.

    8x orange 1x green

    Problem printer absorber full (Waste Ink Pad Full)

    Solution: Reset the printer using generaltools or software resetter. If not work using reset manual. Each printers having different set of manual reset

    ReplyDelete
  6. Thank you, Thank you, Thank you,

    ReplyDelete
  7. makasih banget untuk infonya...semoga masalah yg sy alami dapat selesai..

    ReplyDelete
  8. infus printer tinta art paperOctober 18, 2010 at 3:18 AM

    Menurut teman teknisi saya di canon service centre, yang dihitung untuk melihat errornya kadang bukan cuma power berapa kali dan resume berapa kali, tapi yang penting, berapa kali power kemudian resume/alarm, sampai dia jeda/berhenti sejenak

    ReplyDelete
  9. i will try it...thank you. i had the same problem on my pixma 1980...

    ReplyDelete

Service manuals and repair information about laser, dot matrix, label printer and ink jet printers of different makes: HP, Canon, Epson, Ricoh, Star, Xerox, Okidata